0Moska është gati të bashkëveprojë aktivisht avancimin e procesit negociator për rregullimin e situatës rreth programit bërthamor iranian dhe për kërkimin e vendimeve politiko-diplomatike të kënaqshme për të dyja palët. Për këtë njoftoi në vigjilje në bisedën telefonike Ministri i punëve të jashtme të Iranit Manuçehr Mottaki Kreun e MPJ të Rusisë Sergei Lavrov. Në Moskë mendojnë, se marrëveshja midis Iranit, Brazilit dhe Turqisë për shkëmbimin e lëndës bërthamore iraniane jep shansin për kërkimin e mëtejshlëm të zgjidhjes së problemeve.