0"Gjatë gjithë historisë së vendit tonë trupat kufitare kanë mbrojtur paprekshmërinë e kufijve të Atdheut. Edhe këtë vitin, që u mbushën plot  65 vjet të Fitores së Madhe, dua t'iu përcjell fjalë të veçanta falënderimi veteranëve, të cilët e pritën të parët goditjen e nazizmit. Heroizmi i tyre është shembull i qëndresës dhe brsnikërisë ndaj detyrës së vet përpara brezit të ushtarakëve bashkëkohor". Këto fjalë thuhen në përshëndetjen e Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev për bashkëpunëtorët dhe veteranët e trupave kufitare me rastin e kremtimit të 28 majit në Rusi.