0Moska shpreson shumë për marrjen e shpjegimeve të qarta nga ana e Uashingtonit dhe Varshavës në lidhje me dislokimin e baterisë "Patriot" në Poloni, deklaroi Kreu i MPJ-së Sergei Lavrov. "Ne jemi kundër asaj, që në Europë të zhvillohet gara e re e armatimeve, saktësoi Sergei Lavrov. Kompleksi "Patriot" nuk i përket programit të sistemit të mbrojtjes antiraket, ai është mjet i mbrojtjes kundërajrore". "Neve na lindën keqkuptime në lidhje me atë, se përse duhet të krijohet infrastruktura ushtarake në një distancë tejet të afërt me kufirin rus", citon fjalët e ministrit Agjencia ITAR-TASS.