0Biznesi duhet të marrë fitim nga kalimi i tij në teknologjitë bashkëkohore ekologjike, ndërsa për shkelësit duhet të vihen gjoba të larta. Për këtë deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev gjatë fjalit të mbajtur në mbledhjen e presidiumit të Këshillit shtetëror kushtuar ekologjisë. Ndërkohë, vuri në dukje Presidenti është e domosdoshme vendosja për shkelësit e "përgjegjësisë së rreptë" në formë gjobash. Gjatë kësaj, sipas fjalëve të tij, shteti nuk duhet të ruajë balancin e arsyeshëm midis sigurimit të përfitimeve dhe zbatimit të sanksioneve.