0SHBA-s janë të interesuara për bashkëpunim me Rusinë në fushën e Mbrojtjes Antiraket (MAR) dhe e konsideron atë hap logjik të radhës pas nënshkrimit të Traktatit për reduktimin e Armatimeve Strategjike Ofensive (ASO). Për këtë thuhet në deklaratën në lidhje me vizitën në Moskë të Ndihmës ministrit të mbrojtjes për çështjet politike James Miler. Këtu theksohet, se Uashingtoni vazhdon të dislokojë dhe përsosë sistemin MAR për nga cilësia dhe numri, për mbrojtjen e vet dhe të partnerëve të tij.