0SHBA-s gjatë formimit të rregullit botëror në shekullin e XXI duhet të bazohen jo vetëm tek forca e vet ushtarake, por edhe në diplomaci. Për këtë bëhet fjalë në strategjinë e re në fushën e sigurimit kombëtar, të përpunuar nga administrata e Barak Obamës. Në dokument do të përpilohet pozita , e cila parashikon refuzimin e ndërmarrjes së goditjeve parandaluese ndaj terroristëve dhe vendeve të ashtuquajtura mashtruese, që përmbahet në bazë të doktrinës së sigurimit kombëtar, të miratuar nga presidenti i mëparshëm George Bush në vitin 2002.