0Përpjekjet e përbashkëta të MPB-së sëFederatës Ruse dhe Departamentit federal për luftën kundër përhapjes së lëndëve narkotike të SHBA-së i dhanë fund funksionimit të kanalit të furnizimeve me kokainë nga Amerika Latine për në Rusi. Siç njoftoi Përfaqësuesi zyrtar i MPB-së të Rusisë në Uashington Valerij Etnjukov, disa pjesëmarrës të grupit kriminal janë arrestuar dhe po gjykohen në Rusi. Organizatori dhe kreu i grupit të trafikantëve të drogës-qytetari i Perusë gjithashtu u arrestua dhe ndodhet në burg në SHBA.