0Synimi i autoriteteve finlandeze për departimin e menjëhershëm të ruses së vjetër të sëmurë rëndë Irina Antonova shkelin seriozisht të drejtat e njeriut, mendon Përfaqësuesi i komisionit të Dhomës Shoqërore për kontrollin e veprimtarisë së organeve të drejtësisë dhe sistemit juridik Anatoli Kuçeren. Kundër situatës së krijuar në Finlandë dolën shumë politikanë dhe veprimtarët shoqërorë, ndër të tjera Presidenti Tarja Halonen. Por nëpunësit e zyrës së emigracionit nuk i marrin parasysh pikëpamjet e tyre.