0Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvediev bëri thirrje për përmbajtje në lidhje me përshkallëzimin e situatës së tensionuar në Gadishullin Korean. Me iniciativën e palës jugkoreane u zhvillua një bisedë telefonike midis Medvedievit dhe Presidentit të Koresë së Jugut Li Men Bak, njoftoi shërbimi i shtypit të Kremlinit. Li Men Bak njoftoi për zhvillimin e situatës rreth ngjarjes me anijen jugkoreane "Çhonan". Medvediev shprehu besimin, se pavarësisht nga situata dramatike, nuk të lejohet shkallëzimi i mëtejshëm i tensionimit të situatës. Të dy liderët shprehën keqardhe në lidhje me atë, që situata e përbashkët u çua deri në nivelin e konfrontimit.