0Në Roterdamin holandez po fillon punimet procesi i parë gjyqësor në Europë për piratët somalezë. Në janar të vitit 2009 ekuipazhi i anijes transportuese holanedeze zmbrapsi sulmin e piratëve në Gjirin e Adenit. Si rrjedhin banditët i morri në bordin e vet skuadra e anijes ushtarake holandeze ku dhe aktualisht vazhdojnë të ndodhen, njofton Agjencia ITAR-TASS. Siç pritet, gjyqi do të zgjasë për 5 ditë rresht, pas përfundimit të së cilit në mesin e muajit qershor do të miratohet vendimi. Deri tani në botë nuk është krijuar ende tribunali ndërkombëtar për hetimin dhe gjykimin e piratëve detarë.