0Rusët fituan një medalje ari, dy të argjenda dhe dy bronzi në turneun e serisë "Grand slam" për judo i cili përfundoi në Rio-de-Janero. Zotërues i çmimit të madh u bë Alim Gadanov. Në rezultatin e përgjithshëm kombëtarja e Rusisë zuri vendin e dytë pas themeluesve të këtij lloji  sportitë lashtë-japonezët. Në vendin e tretë u renditën brazilianët. Gjithsej në këto konkurrime morrën pjesë përfaqësues të 21 vendeve të ndryshme.