0 Dega e Palmës së Artë të festivalit Kinematografik të 63-të të Kannës u dorëzua për filmin "Gjyshja Bunme, që mban mend jetët e kaluara" të regjizorit tajlandez Apichatpong Weerasethakul. Çmimi Grand-Prix iu dha filmit të regjizorit francez Ksave Bovua "Des Hommes et des Dieux" (Për zotat dhe njerëzit). Fitues të rolit më të mirë mashkullor u shpall spanjolli Javier Bardem, i cili luan në filmin "KrasAta", dhe italiani Elio Germano në filmin "Jeta jonë". Aktorja më e mirë u bë francezja Juliette Binoche, e cila luan në filmin e regjizorit Iranian Abas Kiarostam "Kopja e noterizuar".