0Marrëdhëniet midis Misionit të BE EULEX dhe autoriteteve të Kosovës, që janë prekur nga një seri hetimesh në lidhje me krimet ushtarake dhe korrupsionin, u keqësusn për shkak të kontrollit të punonjësve doganorë në aeroportin e Prishtinës të bagazhit të Kryeministrit Hashim Thaçi dhe ministrave të qeverisë së tij Fatmir Limaj, Enver Hoxhaj, Lutfi Zharko dhe Bleranda Staveleci gjatë largimit për në Turqi, njoftoi në vigjilje gazeta prishtinase "Zëri". Misioni i BE dyshon për Fatmir Limaj, si dhe për ministrin Nexhat Krasniqi për pastrim parash, për krime të organizuara, shpërdorim të pushtetit, mashtrime dhe mitëmarrje, njofton agjencia informative RIA Lajmet.