0Në Vatikan u zhvillua koncerti i muzikës fetare për nder të Papës së Romës Benedikti i XVI-të. Ai u bë ngjarje qendrore në programin Ditët e Kulturës fetare Ruse në Vatikan dhe i kushtohet vizitës në Apennine të Mitropolitit Illarion, njoftoi agjencia ITAR-TASS. Në "dhuratën muzikore" për Papën hynë vepra të Rimsko-Korsakovit, Rahmaninovit, Çaikovskit, Musorgskut dhe kënga e vet Illarionit "Kënga e ngjitjes në qiell" nën debutimin e Orkestrës Kombëtare të Rusisë, Korit Sinodal të Moskës dhe Orkestrës së Shën Peterburgut.