0Somalia u bë vendi i 69-të që njohu pavarësinë e krahinës serbe të Kosovës, njoftoi Ministria e punëve të jashtme të Kosovës. Autoritetet shqiptare të Kosovës më 17 shkurt të vitit 2008 në mënyrë të njëanëshme me mbështetjen e SHBA-së dhe të një sërë vendeve të tjera të Bashkimit Europian njohën pavarësinë e saj. Serbia si dhe Rusia, Kina, India dhe disa vende të tjera refuzuan njohjen e pavarësisë së Kosovës duke konsideruar, se shqiptarët kosovarë me shpalljen e mëvetësisë së tyre në mënyrë të rëndë shkelën normat e së drejtës ndërkombëtare.