0Projektet e përbashkëta ekonomike do të diskutohen në Moskë nga liderët e Rusisë dhe Namibisë. Dimitri Medvediev dhe Hifikipune Pohamba do të prekin gjithashtu problemet aktuale me të cilat po ndeshet kontinenti afrikan dhe gjetjen e rrugëve për zgjidhjen e tyre. Palët kanë ndër mend të nënshkruajnë një sërë marrëveshjesh ndërqeveritare dhe ndërdikasteriale mbi bashkëpunimin e këtyre dy vendeve.