0Në lidhje me përleshjet e pandërprera midis popullsisë për interes të garantimit të sigurisë së qytetarëve dhe për qëllim të normalizimit sa më të shpejtë të situatës, qeveria e përkohshme e Kirgistanit miratoi dekretin mbi shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në qytetin Xhallall-Abad dhe në rajonin e Suzakskut që gjendet pranë tij deri më 1 qershor të këtij viti. Këtu po priten të mbërrijnë nënrepartet e forcave të brendshme dhe milicisë. Si rezultat i lindjes së përleshjeve ndëretnike në qytetin Xhellall-Abad dhjetra njerëz u plagosën, ka edhe të vdekur.