0Ministrat e financave të 27 vendeve të BE konfirmuan në mbledhjen në Bruksel krijimin e fondit stabilizues për Europën e bashkuar, njoftoi Përshaqësuesi i Këshillit të BE. Grupi europian (ministrat e financave të 16 vendev të eurozonës) aprovoi javën e kaluar mekanizmin mbrojtës europian, të stabilitetit financiar të eurozonës dhe BE në tërësi. Ai sugjeron, ndër të tjera, krijimin e fondit stabilizues prej 60 miliardë eurosh me mundësinë e rritjes së tij deri në 500 miliardë.