0Ish drejtorin e minierës së Siberisë "Raspadskaja" Igor Vollkov dhe drejtuesit e tjerë të ndërmarrjes, në të cilën si rezultat i shpërthimit të gazit vdiqën minatorët, do ti venë përpara përgjegjësisë penale. Natën e 8 majit duke gdhirë dita e 9-të në minierën "Raspadskaja" ndodhën 2 shpërthime të metanit të cilat sipas të dhënave të fundit morrën jetët e 66 minatorëve. Ndërsa fati i 24 të tjerëve nuk dihet ende. Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin e hodhi poshtë kritikën e ashpër të Igor Vollkovit në lidhje me evidentimin e shkeljeve të shumta në ndërmarrje.