0Uraniumi i varfëruar iranian mund të dërgohet në Turqi gjatë një muaji pas nënshkrimit të marrëveshjes përkatëse midis Teheranit dhe Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA), njofton me referim tek deklarata e Përfaqësuesit të MPJ të Iranit Ramin Mehmanparast Agjencia ISNA. Në të njëjtën kohë Irani do të vazhdojë pasurimin e mëvetësishëm të uraniumit deri në nivelin 20 %, deklaroi përfaqësuesi zyrtar i MPJ i Republikës Islamike të Iranit Ramin Mehmaparast.