0Dirigjenti rus Vasili Petrenko u nderua me çmimin kryesor muzikor të Britanisë së Madhe në sferën e muzikës klasike "Classical BRIT Award" si muzikanti më i mirë i vitit. Që nga viti 2004 ai bashkëpunon me një nga kolektivat më të mirë britanikë-Orkestrën Filarmonike Mbretërore të Liverpulit dhe tre vjet më parë u bë dirigjenti kryesor i saj.