0MPB-ja e Rusisë zbuloi në Moskë ekstremistët të cilët po planifikonin akte sabotuese. Për këtë deklaroi në Pjatigorsk Kreu i kësaj Ministrie Rashid Nurgaliev. Sipas fjalëve të tij, të arrestuarëve iu gjetën mekanizma shpërthyese të bëra në mënyrë primitivë me detonatorë. Rashid Nurgaliev kujtoi, se në prag të 9 majit organet e punëve të brendshme së bashku me Shërbimin Federal të Sigurimit zbuluan aktet e fuqishme terroriste në Dagestan dhe Çeçeni.