0Në rajonin e Gjirit të Adenit do të krijohet roja shoqëruese ndërkombgëtare për ruajtjen e anijeve tregtare nga piratët. Në përbërje të saj hyjnë anijet ruse: anija e madhe kundërnëndetëse "Marshall Shaposhnikov" dhe anijet shoqëruese, njoftuan në MPJ të Federatës Ruse. Javën e kaluar "Marshall Shaposhnikov" zhvilloi me sukses operacionin për lirimin e ekuipazhit rus të cisternës "Московский университет» (Universiteti i Moskës) aktualisht piratët, të cilët veprojnë pranë brigjeve të Somalisë, mbajnë peng si minimum 19 anije dhe më shumë se 300 pengje.