0Hetimi po shqyrton aktualisht si dy versione kryesore të shkaqeve të shpërthimeve në minierën "Raspadskaja" në Kuzbass: disfunksionimin e pajisjeve dhe shkeljen e rregullave teknologjike të nxjerrjes së qymyrgurit, njofton Agjencia "RIA Lajmet". Sipas të dhënave të fundit, gjatë shpërthimeve në minierë natën në të gdhirë të 9 majit gjetën vdekjen mbi 40 veta, akoma nuk dihet fati dhe i 43 të tjerëve.