0Piktori dhe skulptori i njohur mbarëbotërisht Zurab Cereteli u nderua me dekoratën më të lartë të Francës-Urdhërin e Legjionit të Nderit. Në Francë janë vendosur jo pak punime skulpturore të mjeshtrit, ndër të tjera monumenti i Honore de Balzac dhe Papës së Romës Gjon Palit të II-të (Giovanni Paulo II). Aktualisht Zurab Cereteli kryeson Akademinë e Arteve në Moskë.