0Në Rusi në këto vitet e afërta do të ndërtohet një anije speciale që do të destinohet për luftën kundër piratëve detarë, deklaroi Komandanti i Flotës së Oqeanit Paqësor të Rusisë Konstantin Sidenko. Anijet ruse marrin pjesë rregullisht në operacionet për luftën kundër piratëve, duke përfshirë këtu edhe shoqërimin e anijeve dhe kryerjen e patrullimit ushtarak në det.