0Ekspertët rusë dhe polakë do të hetojnë rrethanat e katastrofës së aeroplanit nën Smolensk së bashku me kolegëte tyre amerikanë. Siç i njoftuan Agjencisë ITAR-TASS në Komitetin Ndërshtetëror të Aviacionit, ekspertët rusë dhe polakë së bashku me specialistët e Byrosë për sigurinë në mjetet e transportit të SHBA-s do të zhvillojnë studimin e hollësishëm të dy sistemeve të ruajtura: atij të paralajmërimit paraprak të afërsisë së tokës dhe sistemit të navigacionit të bordit të aeroplanit Tu-154.