Zëri i Rusisë Në Rusi përfunduan me sukses të plotë provat e anijes së re nëndetëse nga më modernet, të gjeneratës së katërt. Asaj iu vu emri "Shën Peterburg". Lundrimi i saj autonom përbën 45 ditë-netë. Thellësia maksimale e zhytjes së anijes arrin deri në 300 metra. Anijet e këtij projekti destinohen për asgjesimin e nëndetëseve, anijeve mbi ujore të kundërshtarit, mbrojtjen e bazave vetiake ushtarako-detyre, brigjeve detare si dhe zhvillimin e aktivitetit të zbulimit.