0Rusia dhe Ukraina arritën në marrëveshje mbi ndarjen e punëve në lidhje me një sërë aeroplanësh të modelit AN, njoftoi Kreu i Korporatës së Bashkuar të prodhimt të aeroplanëve Aleksei Fjodorov. Montuese kryesore e modelit An-148 do të jetë uzina e prodhimit të avionëve e Voronezhit në Rusi. Kurse me modelin AN-158 do të merret buroja konstruktore me emër të Antonovit në Ukrainë. Nxënësia e këtij aeroplani të fluturimeve të afërta është nga 70 deri në 90 pasagjerë, distanca maksimale e fluturimeve përbën 5 mijë kilometra, kurse shpejtësia e fluturimit - 820-870 km/orë.