023 persona dorëzuan dokumentat për pjesëmarrje në luftën për postin e Presidentit të Polonisë. Deri më 6 maj çdo politikan i regjistruar duhet të paraqesë 100 mijë firma të qytetarëve në mbështetje të vet. Midis pretendentëve për postin më të lartë janë i ngarkuari i përkohshëm me plotfuqishmërinë e Presidentit Bronisllav Komorovskij dhe Jarosllav Kaczynski, vëllai i Presidentit të ndjerë Lech Kaczynski, i cili gjeti vdekjen në aviakatastrofën që ndodhi nën Smolensk.