Qeveria e përkoshshme e Kirgistanit miratoi dekretin për dorëheqjen nga pushteti të Ish presidentit Kurmanbek Bakijev dhe heqjen e imunitetit të Presidentit atij. Kirgistani planifikon ti drejtohet Bjellorusisë me kërkesën për dorëzimin e ish presidentit drejtësisë së Kirgistanit. Siç njofton Agjencia "Interfax", qeveria ka ndër mend gjithashtu që në kohën e pjesëmarrjes në komunitetin ndërkombëtar të zhvillojë hetimin e ngjarjeve të 7 prillit, kur gjatë përplasjeve midis pushtetit dhe opozitës u vranë mbi 80 veta.