Revista amerikane e biznesit "Forbs" e renditi kompaninë "Gazprom" në rejtingun e kompanive më të fuqishme të botës në vendin e 16-të. Sipas versionit të këtij botimi, në sektorin e gazit dhe naftës kompania ruse zë pozitë lidereje, duke parakaluar, ndër të tjera bile edhe kompanitë braziliane "Petrobraz", atë franceze "Total", amerikane "Shevron" dhe  italiane "ENI". LUKOIL dhe "Rosneft", sipas versionit të gazetarëve amerikanë, zenë vendin e 69-të dhe 77-të.