0Kompania "Aeroflot-linjat ajrore ruse" po rrit kapacitetet transportuese në destinacionet e rregullta në një sërë vendesh europiane. Vendimi përkatës u morr në mbledhjen e shtabit operativ, në të cilën morri pjesë Ministri i transportit të Federatës Ruse Igor Levitin. Në radhë të parë do të transportohen pasagjerët që kanë pronotimin e konfirmuar tashmë me linjat përkatëse. "Aeroflot" është kompania e vetme ajrore e cila vazhdon të realizojë fluturime të rregullta në dhe nga Europa pas mbylljes së hapësirës ajrore në këto vende.