0Kirgizia falënderon Rusinë për dhënien e ndihmës humanitare, deklaroi Kreu i MPJ të Republikës Rusllan Kazakbaev gjatë takimit me Ambasadorin e Rusisë Valentin Vllasov. Palët konfirmuan detyrimet e veta sipas të gjitha marrëveshjeve ekzistuese dhe shprehën interesimin e vet për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve. Rusia e para i ofroi ndihmë financiare Kirgizisë me shumë prej 20 milionë dollarësh dhe kredi me kushte të favorshme prej 30 milionë dollarësh.