Ratifikimi i ardhshëm i Traktatit mbi Armatimet Strategjike Ofensive (ASO) është tema kryesore e grupit ndërparlamentar "Këshilli i Federatës-Senati i SHBA". Takimi i parlamentarëve do të zhvillohet në Uashington me pjesëmarrjen e Kreut të Komitetit për çështjet ndërkombëtare Mihaill Margellov dhe Senatorit Ben Nelson. Senatorët gjithashtu do të analozojnë rezultatet e samitit "bërthamor", që u zhvillua pak ditë më parë në Uashington.