Kreu i MPJ të Federatës Ruse Sergei Lavrov dhe Sekretarja amerikane e shtetit Hillary Clinton nënshkruan protokollin për Traktatin mbi utilizimin e plutoniumit, të deklaruar si plutonium që nuk paraqitet më i domosdoshëm për qëllime mbrojtjeje, qendrimin ndaj tij dhe bashkëpunimin në këtë sferë, njofton Agjencia RIA Lajmet. SHBA-s dhe Rusia zotohen të utilizojnë nga 34 tonë plutonium të tepërt armatimesh.