0Shpenzimet e Rusisë në veprimtarinë kozmike këto vitet e fundit janë rritur, pavarësisht nga kjo, ajo zë vendin e 4 në botë, duke e parakaluar SHBA, Bashkimi Europian dhe Kina, njoftoi Zëvendës kryeministri i Federatës Ruse Sergei Ivanov. Ai vuri në dukje, se raketat mbajtëse ruse i përdorin për lëshimin e aparateve kozmike dhjetra vende të botës. Specialistët nga Agjencia e kozmosit rus po përfundojnë ndërtimin e pistës së starteve në Guyanën franceze. Starti i parë i raketës ruse "Sojuz-ST" nga kozmodromi Kuru do të realizohet në vitin 2010.