0Astronautët Richard Mastrakkio dhe Clayton Anderson, të cilët mbërritën të hënën në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar me shuttle "Doscovery", filluan daljen e parë nga tre të planifikuarat në kozmos të hapur. Për 6 orë e gjysëm ata duhet të përgatisin për transferim në Stacion cisternën e re me amoniak dhe të realizojnë demontimin e një pjese të aparaturave.