0Kryetarja e qeverisë së përkohshme kirgiziane të besimit popullor Roza Otunbajeva në bisedën telefonike që zhvilloi me Kryeministrin e Federatës Ruse Vladimir Putin njoftoi, se Kirgizia ka nevojë për ndihmë ekonomike.Vladimir Putin iu përgjigj se Rusia shprehet e gatshme për ofrimin e ndihmës së nevojshme humanitare. Ai shprehu gjithashtu kërkesën për mosushtrimin e dhunës dhe për marrjen e të gjitha masave të nevojshme për garantimin e sigurisë së përfaqësive të huaja dhe diplomatike.