0Drejtor shkencor i qytetit inovativ, i cili u krijua në periferi të Moskës, në Skollkovo, do të bëhet laureati i çmimit Nobel Zhores Allfjorov. Për këtë njoftoi gazeta "Vjedomosti" duke u referuar tek Zëvendës drejtori i parë i administratës presidenciale Vlladisllav Surkov. Sipas fjalëve të Presidentit Dimitri Medvediev, qyteti inovativ u destinohet të bëhet analogu rus i "Lëndinës silikone"  ("Силиконовая долина") amerikane dhe poligoni më i madh për zhvillimin e provave të politikës së re ekonomike.