0Pjesëmarrësit e koncertit të parë të Festivalit të IX-të Moskovit të Pashkëve u bënë muzikantët e njohur rusë - pjanisti Denis Macujev dhe orkestra sinfonike e Teatrit Mariinski nën drejtimin e maestro Valerij Gergiev, Udhëheqësit të pandryshueshëm artistik të Festivalit të Moskës. Këtë vit në orbitën e festivalit u përfshinë 30 qytete: në koncertet e tij marrin pjesë 1 mijë muzikantë nga 12 vende të botës. Festivali i kushtohet 65 vjetorit të Fitores së Madhe.