0Përpjekjet e autoriteteve "do të përqendrohen në mbrojtjen e njerëzve dhe në ndëshkimin e atyre që kryen aktet terroriste në Moskë dhe Kizljar, deklaroi Dimitri Medvediev në takimin e zhvilluar me liderët e partive parlamentare. Sipas fjalëve të Presidentit, organizatorët e akteve terroriste "po përpiqen të deklarojnë, se lufta me banditizmin është e rrezikshme për njerëzit e thjeshtë". Kryetari i shtetit  shprehet i  bindur, se çdo qytetar duhet të marrë pjesë në luftën kundër terrorizmit. Ai theksoi, se kështu është ndërtuar shoqëria në këto vende, të cilat kanë dhjetra vite që vuajnë tashmë nga terrorizmi".