0Separatistët çeçenë nuk kanë më lider, shkruan gazeta "The New York Times". Sipas mendimit të ekspertëve, ilegaliteti i armatosur në Kaukaz u përça dhe u shpërnda kaq shumë gjatë këtyre viteve të fundit, sa që as Doku Umarov dhe askusht tjetër nuk mund ta kryesojnë më atë. Drejtori i Qendrës së marrëdhënieve ndërkombëtare të Universitetit të New Yorkut Mark Galeotti mendon, se Doku Umarit "i ka mbetur fare pak pushtet". Sulmet terroriste në metronë e Moskës, përgjegjësinë për të cilat e mori përsipër ai, iu deshën atij për të tërhequr vëmendjen ndaj vetes, mendimit Galeotti.