Bashkimi Ndërkombëtar i Linjave të Tensionit të Lartë (BNLTT) kërkoi nga autoritetet e Iranit likuidimin e burimeve të ndërhyrjeve në sinjalet satelitore të kanaleve televizive dhe të radiostacioneve të vendeve anëtare të BE, që transmetojnë në territorin iranian. Siç tregoi për gazetarët përfaqësuesi i BNLTT, pala franceze, e cila është operatore e satetiti Eutelsat, informoi për radiondërhyrje të forta me zhurmues që vijnë nga territori i Iranit. Më parë, gjatë kësaj jave, BE kërkoi nga Irani "ndërprerjen e ndërhyrjeve me zhurmues", duke e kërcënuar Teheranin se do të marrë "masa adekuate" në rast vazhdimi të kësaj praktike.