0Shtëpa e Bardhë pret zhvillimin e bisedës telefonike të presidentëve të Rusisë dhe SHBA-në lidhje me çështjen e nënshkrimit të Traktatit të ri mbi Armatimet Starategjike Ofensive (ASO), njoftoi Sekretari për shtyp i administratës amerikane Robert Gibbs. Ai shprehu besimin se palët do të mund të përfundojnë diskutimin e Traktatit të ri gjatë bisedës së pritshme. Negociatat  midis presidentëve do të zhvillohet këto ditët e afërta. Më parë u dukën njoftime mbi atë, se kërkesat e Moskës për ndërlidhurinë e çështjeve të Mbrojtjes Antiraket (MAR) dhe ASO do të merren parasysh jo vetëm në parathënien e dokumentit.