0Delegacioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europian (APKE) po vazhdon të mbledhë materiale për raportin në lidhje me gjendjen në Kaukazin e Veriut. Delegacioni me në krye Dick Martin do të mbërrijë në Çeçeni si organizatë, e cila përpiqet të bashkëveprojë, të japë ndihmë e mbështetje. Për këtë tregoi Drejtuesi i delegacionit të Rusisë në APKE Konstantin Kosaçov. Gjatë kësaj vizite Marti ka ndërmend të studiojë problemin me respektimin e të drejtave të njeriut, programet ekonomike dhe sociale të Çeçenisë si dhe zhvillimin e normave demokratike të jetës.