Në Londër, mbi bazë të dyshimit për makinacione, u arrestuan bashkëpunëtorët kryesorë të kompanive financiare "Deutsche Bank" (Gjermani), "BNP-Pariba" (Francë) dhe "Moore Capital" (SHBA). Mbi ta bie dyshimi për afera me lidhje ujdish të ndaluara. Sipas të dhënave të hetimit, ata i dorëzuan bashkëfajtorit - trejderit të tyre të dhëna konfidenciale, kurse ky i fundit mbi bazë të tyre realizonte operacione spekulative me letrat me vlerë. Drejtoria e kompanisë deklaron për mospasjen gisht në këto operacione të paligjshme dhe shprehet e gatshme për të bashkëpunuar me hetuesinë.