0Në Serbi nderojnë kujtimin e viktimave të bombardimeve natoviane. Si rezultat i goditjeve bombarduese-raketore në territorin e ish Jugosllavisë11 vite më parë u vranë më shumë se 2500 qytetarë paqësorë. Afro 200 mijë serbë dhe qytetarë të tjerë më kombësi jo shqiptare, të cilët jetonin në territorin e Kosovës dhe Metohisë, u shndërruan në refugjatë. Operacioni ushtarak i Aleancës u ndërmorr pa miratimin e Këshillit të Sigurimit të OKB. Patriarku i Serbisë Irenaeus do të kryejë liturgjinë e përshpirtjes për të gjithë ata që dhanë jetën në mbrojtje të atdheut dhe për qytetarët paqësorë të Serbisë dhe Malit të Zi.