Ithtarët e idesë së krijimit të konsorciumit të transportimit të gazit më pjesëmarrjen e Rusisë dhe BE në Ukrainë janë 2 herë më shumë se sa kundërshtarët e saj. Por megjithatë gjatë kësaj shumica e ukrainasve mbështet domosdoshmërinë e rishikimit të marrëveshjeve të gazit me Rusinë, të cilat u nënshkruan në vitin 2009. Siç njofton Agjencia Ria Lajmet, të tilla janë rezultatet e anketimit sociologjik. Presidenti i ri i vendit Viktor Janukoviç u shpreh për krijimin e konsorciumit, në të cilin të mund të marrin pjesë në mënyrë të barabartë Ukraina, Rusia dhe Bashkimi Europian.