0Dy avionë të Ministrisë së Situatave të Jashtëzakonshme me mjekë dhe pajisje në bord mbërritën në Moskë nga Santiago, njofton Agjencia RIA Lajmet". Specialistët rusë - mjekë dhe psikologë - i ofruan ndihmë kilianëve të dëmtuar si rezultat i rënies së tërmeteve të fuqishme afro një muaj më parë. Në spitalin aeromobil rus u kryen 44 operacione kirurgjikale. Fatkeqësia natyrore në Kili morri jetët e afro 500 banorëve. Shumë të tjerë cilësihen si të humbur pa lënë gjurmë.